Geplaatst op Geef een reactie

Hoe moet ik de Pokemon GO Plus gebruiken?

Het spelen van Pokémon Go wordt met de Plus sensor veel makkelijker en leuker.
Je kunt Pokemon Go met deze sensor spelen zonder je telefoon te hoeven pakken.

Pokémon Go is niet alleen te spelen op de iPhone en de Apple Watch, maar ook met een speciale sensor: de Pokémon Go Plus. Hiermee kun je Pokémon vangen en items verzamelen bij Pokéstops. Je kunt de sensor aan je kleding vastklemmen of als armband dragen. In dit artikel lees je er alles over.

De Pokémon Go Plus is een kleine sensor waarmee je Pokémon Go kunt spelen zonder naar je telefoon te hoeven kijken. De sensor maakt verbinding via Bluetooth, en geeft je notificaties over dingen die er in het spel gebeuren. Deze doet dit via een LED en trillen. Binnenin zit een Lithium 2032 batterij die ongeveer 1 tot 2 maanden meegaat, afhankelijk van de hoe veel per dag je speelt.

Heb je een Apple Watch? Dan kun je ook de Pokémon Go Apple Watch App gebruiken om de game te spelen. Niantic heeft de Pokémon Go App voor de Apple Watch in december 2016 uitgebracht. Het is een app waarmee je kunt zien hoe ver je hebt gelopen, waar de Pokéstops zijn en welke Pokémon in de buurt zijn. Je kunt met de Apple Watch App geen Pokémons vangen, en met de Pokémon GO Plus kan dat wel. Je kunt beide wearables wel naast elkaar gebruiken.

Als je in de buurt van een PokéStop komt, dan begint de wearable te knipperen en te trillen. Je hoeft nu je iPhone niet te pakken. Je drukt simpelweg op de Pokémon Go Plus-knop om de PokéStop te laten draaien te krijgen, en de items toe te voegen aan je rugzak.

Ook om Pokémon te vangen hoef je je smartphone niet meer te gebruiken. Zodra er één in de buurt is begint het lampje op de wearable te knipperen. Klik op de knop om een Pokéball te gooien en vang hem. Zodra dit gelukt is, knippert en vibreert de armband. Pokémon vangen met de Go Plus is alleen mogelijk als je de Pokémon al eerder gevangen hebt. Zo niet, dan zul je toch je smartphone moeten pakken.

In de online shop van Nintendo is de Pokémon Go Plus inmiddels uitverkocht, en lijkt ook niet meer geleverd te gaan worden.

Pokémon Go Plus specs:
In de verpakking vind je de Pokémon GO Plus (PMC-001)
en een Pokémon GO Plus polsbandje (PMC-002).
Afmetingen: 46 mm x 33 mm x 17,5 mm en weegt 13 gram, exclusief batterij.
Om de Pokémon Go Plus te gebruiken heb je een iPhone 5 of nieuwer met iOS 8.

8 of 9 nodig